DPÜ'nün öğrenci sayısı 43 bine çıkıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan verilere göre, 2012?2013 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının 43 bine ulaşacağını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan tarafından yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin alacağı öğrenci kontenjanının geçen yıla oranla yurt genelindeki üniversite kontenjanları arasında ilk sekizinci sırada olduğu kaydedildi.

DPÜ EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTELERDEN BİRİ

DPÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karaaslan, ilçelerde bulunan Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerinde de artış olduğuna işaret etti.

Karaaslan, şöyle devam etti: "DPÜ'nün alacağı öğrenci kontenjanı geçen yıl 12 bin 31'di. Bu yıl 2 bin 309 daha artarak 14 bin 494'e çıktı. Artan öğrenci kontenjanıyla birlikte DPÜ'nün öğrenci sayısının 43 bine çıkması bekleniyor. Bu yıl ilçe MYO'ların öğrenci kontenjanları da arttı. İlçe MYO'ların kontenjanı 5 bin 950 oldu. Meslek yüksekokulları kontenjanlarında yüzde 75 artış sağlanırken, lisans öğrenci sayısında artış yüzde 60 oldu.

"DPÜ, DOĞRU TERCİH"

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, 2012?2013 eğitim öğretim yılında öğrenci sayıların yeni öğrenci kontenjanları ve lisansüstü programlarla birlikte 40 binden 43 bine çıkmasını beklediklerini söyledi.

2012?2013 yılında Dumlupınar Üniversitesi öğrenci kontenjanlarında lisansta yüzde 60, ön lisansta yüzde 75 dolayında artış sağlandığını belirten Rektör Prof.Dr. Karaaslan, 2011?2012 yılında 12.031 olan öğrenci kontenjan sayılarının 14 bin 494'e çıktığını bildirdi.

DPÜ'nin doğru bir tercih olduğunu, artan öğrenci memnuniyetinin bu sayısal gelişmeleri sağladığının altını ifade eden Prof. Dr. Karaaslan, "Kütahya'nın huzurlu bir il olması, kentsel konumu, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya gibi illere yakınlığı, illerin kesişme noktasında ulaşımı kolay bir il olması ve eğitim kalitesiyle en çok tercih edilen üniversitelerden biri olarak kontenjanını artırıyor." ifadesine yer verdi.

ÖĞRENCİ SAYISI 40 BİNDEN 43 BİN ÖĞRENCİYE ÇIKIYOR

Üniversitede, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı itibari ile öğrenci alımı yapılan 7, öğrenci alımı yapılmayan 3 fakülte olmak üzere toplam 10 fakülte, 5 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüde 43 bin öğrencisiyle eğitim öğretim hizmeti vereceğini belirten Karaaslan, şunları kaydetti: "1992 yılında kurulan üniversitemizin temel hedefi, her geçen yıl öğrencilerimize daha iyi bir eğitim-öğretim verebilmek, daha çok ve kaliteli bilimsel araştırma ve yayın yapmak, bulunduğumuz bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına hizmet etmek, katkı sağlamaktır. Üniversitemizde, öğrencilerimize eğitim-öğretimin yanı sıra, üniversiteli olma duygusunu da yaşatacak imkânlar sunulmaktadır. Bu amaçla üniversitemizde sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere ve bu etkinlikleri düzenleyecek öğrenci kulüplerine gereken önem ve her türlü destek verilmektedir."

"LİSANS DİPLOMANIZI 3 YILDA ALABİLİRSİNİZ"

Öğrencilerin neden Dumlupınar Üniversitesi'ni tercih etmeleri gerektiği konusunda görüşlerini ifade eden Rektör Karaaslan, öğrencilerin Dumlupınar Üniversitesi'nin 4 yıllık bölümlerini 3 yılda bitirerek lisans diplomasının alınabileceğini hatırlattı.

Karaaslan, "Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri üst sınıflardan kredi alarak 3 yılda okullarını bitirebilir ve lisans diplomalarını alabilir. Öğrencilerimize düşen görev disiplinli bir şekilde çok çalışmaktır. Dumlupınar Üniversitesi geleceğinizin altın anahtarı olacaktır." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber